Maskulen kadınlar & feminen erkekler

Kasım 17, 2016


Yetiştirilme tarzımızdan kaynaklanan bilgiye göre, bir kadın feminen, bir erkek ise maskulendir. 
Oysa bazı kadınlar maskulen özellikleri üzerinde taşırken, bazı erkeklerde feminen özelliklere sahiptir. 

Peki ne demektir maskulen veya feminen olmak ve bizim hangi tarafı temsil ettiğimizi nasıl anlarız?
Bu liste böyle devam eder. 
Erkek aydınlık, kadın karanlıktır. 
Erkek Güneş, kadın Ay'dır. 
Erkek Yang, kadın Ying'dir. 
Ama bu kural bütün erkek ve kadınlar için geçerli değildir dedik. 
Hangi tarafta olduğumuzu anlamak için haritamızdaki gezegenlerin burçlardaki yerleşimine bakarak bunu anlayabiliriz. 


Şimdi haritamızda Yükselen, Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn'ün maskulen mi, yoksa feminen burçlarda mı yer aldığına bakmalıyız. 
Eğer bir kadınsanız ama gezegenlerinizin bir çoğu maskulen burçlarda yer alıyorsa, siz bir dişi bedenin içinde maskulen bir kadınsınız. 
Aynı şekilde eğer bir erkekseniz ama gezegenleriniz feminen burçlara yerleşmişse, siz bir erkek bedenine sahip, feminen birisisiniz. 
Peki bu karmaşıklık kötü bir şey midir?
ASLA!
Sadece toplum bize bazı şeyleri empoze ettiği için, toplumun beklediği kimlikleri yaşamayan kadınlar veya erkekler, bu durumda zorluk çekebilirler. 

Efendim neymiş, erkek dediğin ağlamazmış. 
Erkek dediğin duygularını göstermezmiş. 
Erkek dediğin şefkatli değil, maço vari, kaba ve ürkütücü olmalıymış vs.
İşte bunların hepsi masal. 

Peki kadınlar nasıl olmalıymış?
Kadın dediğin evinde otururmuş. Erkeğinin sözünden çıkmazmış. 
Allah onada bir beyin bahşetmiş olmasına rağmen, kadın 'ben bilmem, beyim bilir,' demeliymiş. 
Kadın dediğin dobra ve önde olmamalıymış, hatta erkeğin gerisinden yürümeliymiş vs.
İşte bunların da hepsi masal. 

Asıl SIR nerde biliyor musunuz?
İster kadın, ister erkek olun, hem maskulen hem feminen enerjileri içinizde taşıyorsunuz. 
Bir taraf daha baskın olabilir. Ama sakın toplumunun beklentilerinden dolayı bir tarafı bastırmaya çalışmayın. 
Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmelisiniz. Çünkü ister dişil ister eril olun, bu size verilmiş olan bir armağan. 

Feminen erkek olmak aslında çok güzel bir şeydir. Çünkü kadının en derinde barındırdığı hazineleri daha iyi kavrar, daha destekçi olurlar. Daha içten severler. Hatta daha iyi bir baba olurlar. 
Maskulen kadın olmak da olumsuz bir şey değildir. Her kadın evde oturup çocuk büyütmek zorunda değildir. Bu kaderinde olmayabilir. Bir kadına dünyayı yönetme görevi verilmiş olabilir. Kariyer yapmak isteyebilir. Karakteri dobradır, baskındır, yönetilmek değil, kendi yönetmek isteyebilir. 

☆☆☆

~ karmaşık aşk ilişkileri~

Bu hayattaki en kötü şeylerden biri dengesizliktir. 
Aşırı maskulen bir kadın veya aşırı feminen bir erkek, ilişkilerinde daima sorun yaşayacaktır. 

Her iki tarafında maskulen veya feminen olduğu ilişkiler vardır. Bunlar genellikle çok zor yürür. Çünkü birbirini cezbeden daima zıt kutuplardır. Burda ise aynı kutupta olan iki insan geçinmeye çalışıyordur. Bu tür ilişkilerde kadın da erkek de birbirinin aynası olur. Yani pek bir gelişme yaşanmaz. Bir ilerleme olmaz. Tutku ve aşkla başlayan ilişki bir yerlerde tıkanır. 
Çünkü bir ilişkiyi besleyen asıl şey, birbirinden yeni şeyler öğrenebilmektir. İki insanın farklı özellikte olmasdır. Bir ilişkinin büyümesine sebep olan şey, birbirinden öğrenerek büyümenin getirdiği olgunluktur. 

Bu tür ilişkilerin yürüyebilmesi için her iki taraf kendisinin farkında olmalıdır. 
İki maskulen insan sürekli güç oyunlarına girecektir. Bir taraf diğer tarafa daima daha baskın hale gelmeye çalışacaktır. Eğer bu özelliklerini birlikte aşarlarsa bu tür bir ilişki çok kuvvetlenir ve çok güzel yerlere gelebilir. 
İki tarafın da feminen özellikte olduğu ilişkiler ise, aşırı duygusal olabilir. Unutmayın ki, duygu da dozunda güzeldir. Bu tür ilişkilerin asıl sorunu bir türlü hayatta ilerleyememek olabilir. Hep başkalarından bekleyebilir, fırsatların ayağına gelmesini ister, cesaret edip, adım atmaktan korkabilirler. Bu ilişki de bir süre sonra tıkanır, çünkü iki insan birbiriyle duygusal anlamda çok iyi anlaşsa da, bir ilerleme yoktur. Birlikte büyüp, olgunlaşmak zordur. 


Ve gelelim asıl cezbedici olan ilişkiye. 
Feminen bir erkek, maskulen bir kadına aşık olursa veya feminen bir kadın, maskulen bir erkeğe vurulursa ne olur?
İşte bu ilişki mükemmele yakın olur. 
Burda iki farklı özelliği üzerinde barındıran iki insan, ilişkileri ilerlemeye başladıktan sonra, birbirlerinin ne kadar da farklı olduğunu fark edecektir. Bir taraf diğer tarafı tamamlıyordur adeta. İşte bu ilişki birlikte büyüyebilir. Karşı taraf bizi geliştirir ve geliştikçe bir bakmışsınız, zamanla bir BİNGO olmuşsunuz. Yani eril ve dişi enerjileri eşit miktarda içinde barındıran insan. Bu BINGO diye adlandırabileceğimiz insanlar, hemen farkedilirler. Gözlerinde, enerjilerinde bir parıldama, bir sevgi akışı vardır. İşte bu cazibe herkesi onlara hayran bırakır. Hayatta her şekilde başarılı olurlar. 

•••

Feminen mi yoksa maskulen mi olduğunu bilmeyen kadın veya erkeklerin hepsi aynı hataya düşerler. 
Feminen olan erkek kendisi gibi feminen olan bir kadının hayalini kurar. 
Maskulen bir kadın ise, kendisi gibi maskulen olan maço bir erkeğin hayalini kurar. 'Beni sahiplensin, kıskansın,' der. Oysa kendi karakteri bu tür karakter özelliklerine zıttır. Maskulen kadının kendisi bir maço'dur  Ne yazık ki zamanla iki maço'yu kaldıramicağını akıl edemez. 
Oysa kariyeri peşinde koşan bir kadının, evde çocuklarla ilgilenecek feminen bir erkeğe ihtiyacı vardır. 
Hayatta etkin bir rol oynayan, yönetici konumunda olan bir erkeğin ise, ailesini yönetebilecek feminen bir kadına ihtiyacı vardır. Oysa o en az kendisi kadar yüksek mertebede olan bir kadının hayalini kurar. 

☆☆☆

Kim olduğunuzun ve nasıl bir ilişkiye ihtiyacınızın olduğunun farkına varın. 
Kendinizi bir BİNGO'ya çevirebilmek için bir ilişkiye ihtiyacınız bile yok. Eksik olan tarafınızı bilerek, o tarafı temsil eden özelliklerinizi geliştirebilirsiniz. 
Maskulen özellikteki bir kadın feminen tarafını geliştirebilmek için, kendisini dişil enerjisini kullanabileceği bir alan yaratmalıdır. Mesela yaratıcılık en güzel feminen özelliktir. İçinizdeki gerçek yaratıcılığı ortaya çıkaracak, sevebileceğiniz bir hobi yaratabilirsiniz kendinize. 
Veya feminen bir erkekseniz, maskulen özelliğinizi geliştirebilmek için biraz sert olan bir spor dalını deneyebilirsiniz. 
Feminen kadınlar ve maskulen erkekler de diğer zıt kutuplarını geliştirecek faaliyetlerde bulunmalıdırlar. 

☆☆☆

Farkındalık, çaba ve sabırdan sonra insanın ruhunda daima bir simya gerçekleşir. 
Bir başkası veya bir ilişki değildir çözüm. 
Çözüm daima Siz'sinizdir. 
Hayatınıza daha yüksek frekansa sahip olan insanlar çekmek istiyorsanız, siz de frekansınızı yükseltin. 
İçinizdeki eril ve dişi parçanın farkına varın, onu dengeleyin ve bırakın mucizeler etrafınızı sarsın. 

NOT:
Size küçük bir sır vereyim.
Derler ki, eğer sağ elinizin yüzük parmağı, işaret parmağınızdan daha uzun ise, maskulen özellikleriniz ağır basmakta. Eğer işaret parmağınız daha uzunsa, feminen özellikleriniz daha fazla.
Kontrol edin, bakalım doğru mu?
:)

You Might Also Like

6 yorum

  1. Kırılgan hassas bir dişiliğe sahipsek peki ve içimizdeki erillikte saklanıyorsak.

    YanıtlaSil
  2. Sizce basortusu kadindaki dişil enerjiyi baskilayan, kisitlayan bir şey olabilir mi?

    Başörtülüyüm ama bazen saclarim ruzgarda dalgalansin istiyorum veya yagmurda islansin istiyorum. Bazen dalgali saclarimi salip disari cikmak istiyorum.

    Veya bir ortamda dans edesim geliyor, ama tesetturlu biri icin bir erkegin oldugu ortamda dans etmek uygun olmaz diye o konuda da kendimi kisitliyorum oysa dansi cok seviyorum.

    Ve basortusu disinda islama gore kadinlar erkeklerle konusurlarken daha ciddi olmali, daha ciddi bakmali vs. hep boyle seyler ogrendim ben. Bu zamana kadar herhangi bir erkekle iletisim kurarken hep kendimi fazlasiyla sinirladim, cok konusmamaya, kahkaha atmamaya calistim mesela. Yani kendi karakterimi bastirip tamamen soguk gorunmeye calistim. Bunlari kucukken ogrenmistim ve ortaokulda kapandim, ancak artik butun bu yaptiklarimin dogrulugundan emin degilim. Allah inancim var ama sanki bu emirler beni baskiliyor gibi. Bu yuzden size de sormak istedim, basortusu emri veya bu erkeklerle iletisim kurarkenki sinirlar disil enerjiyi baskilayan bir sey mi? Teshir edici giyinmek baska bir sey ama basortu ile saclari ortmek cok fazla degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır başörtü dişilliğe engel değildir asla. Ama kendini baskılamak engeldir kesinlikle.

      Başörtü bir semboldür ve sembolu ancak taşıyabilen örtünmelidir. Bu bir görev gibi zorla olmaz. İçinden geldiği gibi davranmalısın. Ama kapalı bir kadının gerçek dişiliğini yaşayamayacağını düşünme. Çünkü bu kıyafetle alakalı değil, tamamıyla kadının enerjisiyle alakalıdır.

      Sil
    2. Ama basortusu de namaz gibi farz oldugu icin bir zorunluluk degil midir zaten?

      Bir de 10 yildir basortuluyum ancak sadece son iki yildir boyle seyler hissediyorum. Simdi artik eskisi gibi kendimi buna uygun hissetmedigim icin acilirsam cevremde herkesin degisik tepkileriyle basetmek zorunda kalirim. Ve ilerde tekrar kapanmaya hazir hissettigimde yeniden kapanirim ve ac kapa komik bir durum olmus olur. Bu durumda bana onerebileceginiz bir sey var mi? :/

      Sil
    3. Başkalarının doğrularına göre değil, kendi doğrularına göre yaşamalısın. Başkasının doğrusu senin doğrun olmayabilir.

      Sil

Maskulen kadınlar & feminen erkekler


Yetiştirilme tarzımızdan kaynaklanan bilgiye göre, bir kadın feminen, bir erkek ise maskulendir. 
Oysa bazı kadınlar maskulen özellikleri üzerinde taşırken, bazı erkeklerde feminen özelliklere sahiptir. 

Peki ne demektir maskulen veya feminen olmak ve bizim hangi tarafı temsil ettiğimizi nasıl anlarız?
Bu liste böyle devam eder. 
Erkek aydınlık, kadın karanlıktır. 
Erkek Güneş, kadın Ay'dır. 
Erkek Yang, kadın Ying'dir. 
Ama bu kural bütün erkek ve kadınlar için geçerli değildir dedik. 
Hangi tarafta olduğumuzu anlamak için haritamızdaki gezegenlerin burçlardaki yerleşimine bakarak bunu anlayabiliriz. 


Şimdi haritamızda Yükselen, Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn'ün maskulen mi, yoksa feminen burçlarda mı yer aldığına bakmalıyız. 
Eğer bir kadınsanız ama gezegenlerinizin bir çoğu maskulen burçlarda yer alıyorsa, siz bir dişi bedenin içinde maskulen bir kadınsınız. 
Aynı şekilde eğer bir erkekseniz ama gezegenleriniz feminen burçlara yerleşmişse, siz bir erkek bedenine sahip, feminen birisisiniz. 
Peki bu karmaşıklık kötü bir şey midir?
ASLA!
Sadece toplum bize bazı şeyleri empoze ettiği için, toplumun beklediği kimlikleri yaşamayan kadınlar veya erkekler, bu durumda zorluk çekebilirler. 

Efendim neymiş, erkek dediğin ağlamazmış. 
Erkek dediğin duygularını göstermezmiş. 
Erkek dediğin şefkatli değil, maço vari, kaba ve ürkütücü olmalıymış vs.
İşte bunların hepsi masal. 

Peki kadınlar nasıl olmalıymış?
Kadın dediğin evinde otururmuş. Erkeğinin sözünden çıkmazmış. 
Allah onada bir beyin bahşetmiş olmasına rağmen, kadın 'ben bilmem, beyim bilir,' demeliymiş. 
Kadın dediğin dobra ve önde olmamalıymış, hatta erkeğin gerisinden yürümeliymiş vs.
İşte bunların da hepsi masal. 

Asıl SIR nerde biliyor musunuz?
İster kadın, ister erkek olun, hem maskulen hem feminen enerjileri içinizde taşıyorsunuz. 
Bir taraf daha baskın olabilir. Ama sakın toplumunun beklentilerinden dolayı bir tarafı bastırmaya çalışmayın. 
Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmelisiniz. Çünkü ister dişil ister eril olun, bu size verilmiş olan bir armağan. 

Feminen erkek olmak aslında çok güzel bir şeydir. Çünkü kadının en derinde barındırdığı hazineleri daha iyi kavrar, daha destekçi olurlar. Daha içten severler. Hatta daha iyi bir baba olurlar. 
Maskulen kadın olmak da olumsuz bir şey değildir. Her kadın evde oturup çocuk büyütmek zorunda değildir. Bu kaderinde olmayabilir. Bir kadına dünyayı yönetme görevi verilmiş olabilir. Kariyer yapmak isteyebilir. Karakteri dobradır, baskındır, yönetilmek değil, kendi yönetmek isteyebilir. 

☆☆☆

~ karmaşık aşk ilişkileri~

Bu hayattaki en kötü şeylerden biri dengesizliktir. 
Aşırı maskulen bir kadın veya aşırı feminen bir erkek, ilişkilerinde daima sorun yaşayacaktır. 

Her iki tarafında maskulen veya feminen olduğu ilişkiler vardır. Bunlar genellikle çok zor yürür. Çünkü birbirini cezbeden daima zıt kutuplardır. Burda ise aynı kutupta olan iki insan geçinmeye çalışıyordur. Bu tür ilişkilerde kadın da erkek de birbirinin aynası olur. Yani pek bir gelişme yaşanmaz. Bir ilerleme olmaz. Tutku ve aşkla başlayan ilişki bir yerlerde tıkanır. 
Çünkü bir ilişkiyi besleyen asıl şey, birbirinden yeni şeyler öğrenebilmektir. İki insanın farklı özellikte olmasdır. Bir ilişkinin büyümesine sebep olan şey, birbirinden öğrenerek büyümenin getirdiği olgunluktur. 

Bu tür ilişkilerin yürüyebilmesi için her iki taraf kendisinin farkında olmalıdır. 
İki maskulen insan sürekli güç oyunlarına girecektir. Bir taraf diğer tarafa daima daha baskın hale gelmeye çalışacaktır. Eğer bu özelliklerini birlikte aşarlarsa bu tür bir ilişki çok kuvvetlenir ve çok güzel yerlere gelebilir. 
İki tarafın da feminen özellikte olduğu ilişkiler ise, aşırı duygusal olabilir. Unutmayın ki, duygu da dozunda güzeldir. Bu tür ilişkilerin asıl sorunu bir türlü hayatta ilerleyememek olabilir. Hep başkalarından bekleyebilir, fırsatların ayağına gelmesini ister, cesaret edip, adım atmaktan korkabilirler. Bu ilişki de bir süre sonra tıkanır, çünkü iki insan birbiriyle duygusal anlamda çok iyi anlaşsa da, bir ilerleme yoktur. Birlikte büyüp, olgunlaşmak zordur. 


Ve gelelim asıl cezbedici olan ilişkiye. 
Feminen bir erkek, maskulen bir kadına aşık olursa veya feminen bir kadın, maskulen bir erkeğe vurulursa ne olur?
İşte bu ilişki mükemmele yakın olur. 
Burda iki farklı özelliği üzerinde barındıran iki insan, ilişkileri ilerlemeye başladıktan sonra, birbirlerinin ne kadar da farklı olduğunu fark edecektir. Bir taraf diğer tarafı tamamlıyordur adeta. İşte bu ilişki birlikte büyüyebilir. Karşı taraf bizi geliştirir ve geliştikçe bir bakmışsınız, zamanla bir BİNGO olmuşsunuz. Yani eril ve dişi enerjileri eşit miktarda içinde barındıran insan. Bu BINGO diye adlandırabileceğimiz insanlar, hemen farkedilirler. Gözlerinde, enerjilerinde bir parıldama, bir sevgi akışı vardır. İşte bu cazibe herkesi onlara hayran bırakır. Hayatta her şekilde başarılı olurlar. 

•••

Feminen mi yoksa maskulen mi olduğunu bilmeyen kadın veya erkeklerin hepsi aynı hataya düşerler. 
Feminen olan erkek kendisi gibi feminen olan bir kadının hayalini kurar. 
Maskulen bir kadın ise, kendisi gibi maskulen olan maço bir erkeğin hayalini kurar. 'Beni sahiplensin, kıskansın,' der. Oysa kendi karakteri bu tür karakter özelliklerine zıttır. Maskulen kadının kendisi bir maço'dur  Ne yazık ki zamanla iki maço'yu kaldıramicağını akıl edemez. 
Oysa kariyeri peşinde koşan bir kadının, evde çocuklarla ilgilenecek feminen bir erkeğe ihtiyacı vardır. 
Hayatta etkin bir rol oynayan, yönetici konumunda olan bir erkeğin ise, ailesini yönetebilecek feminen bir kadına ihtiyacı vardır. Oysa o en az kendisi kadar yüksek mertebede olan bir kadının hayalini kurar. 

☆☆☆

Kim olduğunuzun ve nasıl bir ilişkiye ihtiyacınızın olduğunun farkına varın. 
Kendinizi bir BİNGO'ya çevirebilmek için bir ilişkiye ihtiyacınız bile yok. Eksik olan tarafınızı bilerek, o tarafı temsil eden özelliklerinizi geliştirebilirsiniz. 
Maskulen özellikteki bir kadın feminen tarafını geliştirebilmek için, kendisini dişil enerjisini kullanabileceği bir alan yaratmalıdır. Mesela yaratıcılık en güzel feminen özelliktir. İçinizdeki gerçek yaratıcılığı ortaya çıkaracak, sevebileceğiniz bir hobi yaratabilirsiniz kendinize. 
Veya feminen bir erkekseniz, maskulen özelliğinizi geliştirebilmek için biraz sert olan bir spor dalını deneyebilirsiniz. 
Feminen kadınlar ve maskulen erkekler de diğer zıt kutuplarını geliştirecek faaliyetlerde bulunmalıdırlar. 

☆☆☆

Farkındalık, çaba ve sabırdan sonra insanın ruhunda daima bir simya gerçekleşir. 
Bir başkası veya bir ilişki değildir çözüm. 
Çözüm daima Siz'sinizdir. 
Hayatınıza daha yüksek frekansa sahip olan insanlar çekmek istiyorsanız, siz de frekansınızı yükseltin. 
İçinizdeki eril ve dişi parçanın farkına varın, onu dengeleyin ve bırakın mucizeler etrafınızı sarsın. 

NOT:
Size küçük bir sır vereyim.
Derler ki, eğer sağ elinizin yüzük parmağı, işaret parmağınızdan daha uzun ise, maskulen özellikleriniz ağır basmakta. Eğer işaret parmağınız daha uzunsa, feminen özellikleriniz daha fazla.
Kontrol edin, bakalım doğru mu?
:)