Haritada medyumluk göstergeleri

Ocak 30, 2017

Hem hafif tırstığım, hem de bir hayli merak ettiğim ve zaman buldukça araştırdığım bir konudur medyumluk. 
Birçok medyumun yaşam öykülerini dinlemeyi ve okumayı severim. Bazen inanmam, bazen de gerçekten bu tür yetenekler var mıdır ve varsa nerden gelir diye sorarım kendimce. 

Medyumlar kimi zaman şarlatan veya karışmış olarak görülür. Bazılarına ise çok önem verilir, hatta devletin önemli pozisyonlarında görev alanları dahi vardır. Mesela birçok ülkenin metafizik istihbaratta medyumlardan faydalandığını biliyoruz. Rusya bunların başında gelir.

Bazen başımıza öyle bir şey gelir ki, ne ailemiz, ne doktorumuz, ne de başka birisi yardımcı olabilir. İşte bu gibi zamanlarda bazılarımızın yolu çaresizce bir medyumun kapısına düşebilir. 

•••

Peki gerçekten bu tür özel yeteneklere sahip olan kişiler var mıdır? 
Ve eğer varsa bunu astroloji açıklayabilir mi?

Astroloji'de belirli burçlar belirli elementlere ayrılır. Bu elementlerin arasından su, kişiye kuvvetli bir sezgi yeteneği ve muazzam bir 6. his verebilir. Çünkü su bilinçaltını temsil eder. Bu yüzden haritalarında su yoğunluğu olan kişilerin bilinçaltları tıpkı bir med ceziri andırır. Kısacası bu kişilerin bilinçaltlarıyla olan bağları diğerlerine nazaran daha kuvvetlidir. İstediklerinde oraya dalabilir ve kolaylıkla ordan bilgiler edinebilirler. Zaten bu yüzden, bunu nasıl yapıyorsun sorusuna bir çoğu cevap veremez. Çünkü bu tamamıyla kendiliğinden ve çoğu zaman da kontrol dışı gerçekleşen bir şeydir. Bilgi bir anda bilince gelir ama nerden ve niçin geldiği belirli değildir. 

Genellikle bu 4 şekilde gerçekleşir. 
1. Duru görü şeklinde olabilir. Burda kişinin gözünün önüne bir görüntü gelir. Bazen bu görüntü bulanık bazen ise gerçekmiş kadar net'dir. 

2. Duru işitme veya bir başka adıyla Açık duyma şekilinde olabilir. Burda kişi birden kulağına bir şey fısıldandığını duyar. Bu bazen tanıdığı birinin sesidir, bazen ise hiç bilinmedik bir ses olabilir. 

3. Duru hissediş şeklinde bilgiler edinenler de vardır. Burda kişi olacakları bedeni aracılığıyla önceden hisseder. Mesela bazen kötü bir olay öncesinde karnımıza ani kramplar girer ya da karnımız ağırır. Nedenini bilmeyiz. Oysa bağırsaklar ikinci beyin olarak bilinir ve kişiye yolunda gitmeyen şeyleri anında haber verir. 

4. Duru biliş bir başka yöntemdir. Bu yöntem yukarda bahsettiğime örnektir. Kişi bilgiyi sezgileri veya 6. hissi sayesinde bilir. Bu kişilerin kollektif bilinçaltına inebilme ve oradan bilgileri edinebilme kabiliyetleri vardır. 

Kişiye bu tür yetenekler veren element su elementidir, demiştik. Su elementine mensup olan burçlar, Yengeç, Akrep ve Balıklardır. 
Dolayısıyla haritalarında su yoğunluğuna sahip olanların sezgileri diğer insanlara nazaran daha gelişmiş olabileceğini söyleyebiliriz. 
Ama bu iş sadece bu 3 burçla kalmaz. 

Bakılması gereken diğer yerler, 8, 9 ve 12. evlere yerleşen burçlar ve gezegenlerdir. 
Çünkü 8. ev okült, mistik ve ezoterik, yani tüm bilinmeyen konuları temsil eder. 9. ev ilahi bilgilerin evidir. 12. ev ise, öte alemi, ruhsal yetenekleri, rüya ve bilinçaltı gibi konuları temsil eder. 

Bu konuda kişiyi özel yetenekli kılan gezegenler, Uranüs ve Jüpiter'dir. Yani bu gezegenlerin 8., 9. veya 12. evlere yerleşmesi bir gösterge olarak kabul edilebilir. 
Uranüs'ün kişiye bu tür yetenekler vermesine sebep olan şeyin cevabını mitolojik hikayesinde bulabiliriz. Çünkü Uranüs Prometheus'dur ve Prometheus ateşi tanrılardan çalmış ve insanların eline vermiştir. Dolayısıyla burda aslında insanlara ait olmayan bir şeyin, insanlığın eline geçmesi söz konusudur. Tıpkı öteki alem perdesinin aslında aralanmaması ama kimileri tarafından bunun yapılması gibidir. 
Jüpiter ise hem bilge olanı, yani yüksek bilince ulaşabileni temsil eder hem de büyük benefiklerden olduğu için, kişiye aynı zamanda ilahi bir koruma da verir. 

Ama bu iş sadece bu gezegenlerle kalmaz. 
Önemli olan bu iki evden birinin yükselen burcumuzla irtibat kurmasıdır. 
Mesela yükselen yöneticisi bu evlere yerleşmiş olabilir. 

Ay, haritamızdaki en önemli gök cisimlerinden biridir. Çünkü o duygularımız hakkında söz sahibidir. Derin iç dünyamızı anlatır. 
Ay'ın, Neptün veya Uranüs'le kavuşmuş olması kişiye özel yetenekler verebilir. 
Yine aynı şekilde Yükselen veya Güneş'in bu gezegenlerle iletişim kurması, kişinin sezgi yeteneğini kuvvetlendirecektir. 
•••

Örnekler

Edgar Cayce özel yeteneklere sahip olan, bilindik bir medyumdur ve astroloji hakkında da bize birçok bilgi vermiştir. 
Onun haritasında Uranüs, yükselenine çok yakın bir şekilde 12. evine yerleşmiştir. Bu özel yeteneklere işarettir. 
Kendisi bir Aslan yükselenidir ve Aslanın yönetici gezegeni 8.evine, yani Balık burcuna yerleşmiştir. Burda iki gösterge birden var. Hem yükselen yöneticisinin 8.evde olması hem de bunun Balık burcunda gerçekleşmesi. 
Haritasında tam 4 gezegen ve Kuzey Ay düğümü Balık burcuna yerleşmiş. Kısacası üzerinde yoğun bir su elementi taşıyor. 
Ve son olarak Ay'ı 9.evine yerleşmiş ve bu evde ayrıca Neptün gezegeni de bulunuyor. 
Yukarıda bahsedilen tüm göstergelere onun haritasında rastlıyoruz. 

Bir başka örnek özel yeteneklere sahip olan Karleen'in haritası. 
Karleen Almanya'da yaşayan Jamaikalı bir kadın. Kendisi yükselen Balık burcu ve Jüpiter'i aynı burca ama 12.evine yerleşmiş. 
Jüpiter Balık burcunun geleneksel yöneticisidir. Dolayısıyla yükseleni ile 12.ev birbiriyle bağlanmış durumda. Ama bunu özel kılan şey, Jüpiter'in onu korumaya almış olması. Zaten bunun kendisi de farkında. Çünkü kötü birşey olmadan önce bunu hissettiğini söylüyor. Hatta bir gün perili olduğu bilinen bir yere, uyarılmasına rağmen girmiş ve uzak durması gerektiğini bildiği bir kapıya dokunmuş. "Dokunduğum anda yanlış bir şey yaptığımı anlamıştım, çünkü kapıdan öyle bir güç dışarıya çıktı ki, dönüp beni boynumun arkasından kavradı ve ben geriye doğru düştüm," diye anlatıyor. Yanında duran ve ne olduğunu anlamayan arkadaşı neye uğradığını şaşırmış ve ona "kendini niye durup dururken yere atıyorsun," diye sormuş. 
Boğaz çakrası medyumların en hassas bölgeleriymiş. "Çünkü onun sayesinde edindiğimiz bilgileri karşı tarafa aktarabiliyoruz," diye anlatıyor. 
O günden sonra karanlıkla şakalaşılmaması gerektiğini ve bu işin tehlikeli olabileceğini kavramış. "Artık içimdeki beni uyaran sese kulak veriyorum ve ona uyuyorum," diyor. 
Bu Jüpiter'in ilahi korumasına çok güzel bir örnek. Çünkü 12. ev kötücül bir evdir ve kişinin hayatında öteki alemin karanlıklarını deneyimlemesine sebep olabilir. 

Haritasında bir diğer gösterge de Uranüs'ün 8. eve yerleşmiş olması. Okült bilgilere kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. 

Karleen, senelerce kayıp olan kişilerle irtibat kurabiliyormuş ve ölmüş kişilerin hayatta var olan aile üyelerine, onlar tarafından mesajlar aktarabiliyormuş. 
Genelde daha çok duru biliş yeteneğine sahip olsa da, duru görüyü de kullanabiliyormuş. Öyle ki, hamile kalacak olanların auralarında, daha hamile kalmadan bebek enerjisi ve parlayan ışıklar görebiliyormuş. 
Bunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Demek ki, dünyaya doğmaya karar veren ruhlar, anneyi önceden seçiyor ve daha hamileliğin gerçekleşmesine zaman varken, annenin aurasına yerleşiyor ve onunla zaman geçirmeye başlıyorlar, ta ki anne ve babanın doğru anını bulana kadar. 
•••

Hepimizin içinde sezgi gücü vardır. Bu sezgi gücünü Yaradan'ın en büyük armağanı olarak görürüm. 
Hepimizin böyle özel bir yeteneği varken, bir çoğumuz onu görmezden gelmeyi seçer ve böylelikle ilahi bir rehberin varlığını reddetmiş oluruz. 
İçimizdeki sezgi gücümüz bizim en güzel rehberimizdir. 

Belki hepimiz birer medyum olamayız, ki zaten de olmamalıyız. Çünkü bunun sorumluluğu ve yükü büyüktür. Karanlıkla başetmek her yiğidin harcı değildir. 
Ama hepimiz sezgilerimizi geliştirebilir ve kuvvetlendirebiliriz. 
Bunu da başka bir yazıma bırakıyorum. :)

You Might Also Like

3 yorum

  1. Bir kadin sezgilerini nasil güçlendirebilir? Meditasyon güzel bir seçenek olabilir ama beynimi susturma konusunda buyuk sorunlarim var. Bununla baş etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçe yönelerek sezgiler uyanmaya başlar. Sessizlikte. Bu uzun bir süreç olabilir. İlk önce aklını susturmalısın ki ruhunun sesini işitebil.

      Sil
  2. Güneş 12. Evde yengeç burcu
    Ay 12. Evde yengeç burcu
    Jüpiter 12. Evde ikizler burcu
    Uranüs 8. Evde kova burcu ve retro var
    Doğum haritama göre bu durum nasıl değerlendirilir? Medyumluk beni korkutan bir konu ancak sezgilerim kuvvetlidir ve sık sık rüya görürüm. Bu arada psikolojik olarak olumsuz etkilerini de çok merak ediyorum. Vereceğiniz cevap için şimdiden sonsuz teşekkürler🌸

    YanıtlaSil

Haritada medyumluk göstergeleri

Hem hafif tırstığım, hem de bir hayli merak ettiğim ve zaman buldukça araştırdığım bir konudur medyumluk. 
Birçok medyumun yaşam öykülerini dinlemeyi ve okumayı severim. Bazen inanmam, bazen de gerçekten bu tür yetenekler var mıdır ve varsa nerden gelir diye sorarım kendimce. 

Medyumlar kimi zaman şarlatan veya karışmış olarak görülür. Bazılarına ise çok önem verilir, hatta devletin önemli pozisyonlarında görev alanları dahi vardır. Mesela birçok ülkenin metafizik istihbaratta medyumlardan faydalandığını biliyoruz. Rusya bunların başında gelir.

Bazen başımıza öyle bir şey gelir ki, ne ailemiz, ne doktorumuz, ne de başka birisi yardımcı olabilir. İşte bu gibi zamanlarda bazılarımızın yolu çaresizce bir medyumun kapısına düşebilir. 

•••

Peki gerçekten bu tür özel yeteneklere sahip olan kişiler var mıdır? 
Ve eğer varsa bunu astroloji açıklayabilir mi?

Astroloji'de belirli burçlar belirli elementlere ayrılır. Bu elementlerin arasından su, kişiye kuvvetli bir sezgi yeteneği ve muazzam bir 6. his verebilir. Çünkü su bilinçaltını temsil eder. Bu yüzden haritalarında su yoğunluğu olan kişilerin bilinçaltları tıpkı bir med ceziri andırır. Kısacası bu kişilerin bilinçaltlarıyla olan bağları diğerlerine nazaran daha kuvvetlidir. İstediklerinde oraya dalabilir ve kolaylıkla ordan bilgiler edinebilirler. Zaten bu yüzden, bunu nasıl yapıyorsun sorusuna bir çoğu cevap veremez. Çünkü bu tamamıyla kendiliğinden ve çoğu zaman da kontrol dışı gerçekleşen bir şeydir. Bilgi bir anda bilince gelir ama nerden ve niçin geldiği belirli değildir. 

Genellikle bu 4 şekilde gerçekleşir. 
1. Duru görü şeklinde olabilir. Burda kişinin gözünün önüne bir görüntü gelir. Bazen bu görüntü bulanık bazen ise gerçekmiş kadar net'dir. 

2. Duru işitme veya bir başka adıyla Açık duyma şekilinde olabilir. Burda kişi birden kulağına bir şey fısıldandığını duyar. Bu bazen tanıdığı birinin sesidir, bazen ise hiç bilinmedik bir ses olabilir. 

3. Duru hissediş şeklinde bilgiler edinenler de vardır. Burda kişi olacakları bedeni aracılığıyla önceden hisseder. Mesela bazen kötü bir olay öncesinde karnımıza ani kramplar girer ya da karnımız ağırır. Nedenini bilmeyiz. Oysa bağırsaklar ikinci beyin olarak bilinir ve kişiye yolunda gitmeyen şeyleri anında haber verir. 

4. Duru biliş bir başka yöntemdir. Bu yöntem yukarda bahsettiğime örnektir. Kişi bilgiyi sezgileri veya 6. hissi sayesinde bilir. Bu kişilerin kollektif bilinçaltına inebilme ve oradan bilgileri edinebilme kabiliyetleri vardır. 

Kişiye bu tür yetenekler veren element su elementidir, demiştik. Su elementine mensup olan burçlar, Yengeç, Akrep ve Balıklardır. 
Dolayısıyla haritalarında su yoğunluğuna sahip olanların sezgileri diğer insanlara nazaran daha gelişmiş olabileceğini söyleyebiliriz. 
Ama bu iş sadece bu 3 burçla kalmaz. 

Bakılması gereken diğer yerler, 8, 9 ve 12. evlere yerleşen burçlar ve gezegenlerdir. 
Çünkü 8. ev okült, mistik ve ezoterik, yani tüm bilinmeyen konuları temsil eder. 9. ev ilahi bilgilerin evidir. 12. ev ise, öte alemi, ruhsal yetenekleri, rüya ve bilinçaltı gibi konuları temsil eder. 

Bu konuda kişiyi özel yetenekli kılan gezegenler, Uranüs ve Jüpiter'dir. Yani bu gezegenlerin 8., 9. veya 12. evlere yerleşmesi bir gösterge olarak kabul edilebilir. 
Uranüs'ün kişiye bu tür yetenekler vermesine sebep olan şeyin cevabını mitolojik hikayesinde bulabiliriz. Çünkü Uranüs Prometheus'dur ve Prometheus ateşi tanrılardan çalmış ve insanların eline vermiştir. Dolayısıyla burda aslında insanlara ait olmayan bir şeyin, insanlığın eline geçmesi söz konusudur. Tıpkı öteki alem perdesinin aslında aralanmaması ama kimileri tarafından bunun yapılması gibidir. 
Jüpiter ise hem bilge olanı, yani yüksek bilince ulaşabileni temsil eder hem de büyük benefiklerden olduğu için, kişiye aynı zamanda ilahi bir koruma da verir. 

Ama bu iş sadece bu gezegenlerle kalmaz. 
Önemli olan bu iki evden birinin yükselen burcumuzla irtibat kurmasıdır. 
Mesela yükselen yöneticisi bu evlere yerleşmiş olabilir. 

Ay, haritamızdaki en önemli gök cisimlerinden biridir. Çünkü o duygularımız hakkında söz sahibidir. Derin iç dünyamızı anlatır. 
Ay'ın, Neptün veya Uranüs'le kavuşmuş olması kişiye özel yetenekler verebilir. 
Yine aynı şekilde Yükselen veya Güneş'in bu gezegenlerle iletişim kurması, kişinin sezgi yeteneğini kuvvetlendirecektir. 
•••

Örnekler

Edgar Cayce özel yeteneklere sahip olan, bilindik bir medyumdur ve astroloji hakkında da bize birçok bilgi vermiştir. 
Onun haritasında Uranüs, yükselenine çok yakın bir şekilde 12. evine yerleşmiştir. Bu özel yeteneklere işarettir. 
Kendisi bir Aslan yükselenidir ve Aslanın yönetici gezegeni 8.evine, yani Balık burcuna yerleşmiştir. Burda iki gösterge birden var. Hem yükselen yöneticisinin 8.evde olması hem de bunun Balık burcunda gerçekleşmesi. 
Haritasında tam 4 gezegen ve Kuzey Ay düğümü Balık burcuna yerleşmiş. Kısacası üzerinde yoğun bir su elementi taşıyor. 
Ve son olarak Ay'ı 9.evine yerleşmiş ve bu evde ayrıca Neptün gezegeni de bulunuyor. 
Yukarıda bahsedilen tüm göstergelere onun haritasında rastlıyoruz. 

Bir başka örnek özel yeteneklere sahip olan Karleen'in haritası. 
Karleen Almanya'da yaşayan Jamaikalı bir kadın. Kendisi yükselen Balık burcu ve Jüpiter'i aynı burca ama 12.evine yerleşmiş. 
Jüpiter Balık burcunun geleneksel yöneticisidir. Dolayısıyla yükseleni ile 12.ev birbiriyle bağlanmış durumda. Ama bunu özel kılan şey, Jüpiter'in onu korumaya almış olması. Zaten bunun kendisi de farkında. Çünkü kötü birşey olmadan önce bunu hissettiğini söylüyor. Hatta bir gün perili olduğu bilinen bir yere, uyarılmasına rağmen girmiş ve uzak durması gerektiğini bildiği bir kapıya dokunmuş. "Dokunduğum anda yanlış bir şey yaptığımı anlamıştım, çünkü kapıdan öyle bir güç dışarıya çıktı ki, dönüp beni boynumun arkasından kavradı ve ben geriye doğru düştüm," diye anlatıyor. Yanında duran ve ne olduğunu anlamayan arkadaşı neye uğradığını şaşırmış ve ona "kendini niye durup dururken yere atıyorsun," diye sormuş. 
Boğaz çakrası medyumların en hassas bölgeleriymiş. "Çünkü onun sayesinde edindiğimiz bilgileri karşı tarafa aktarabiliyoruz," diye anlatıyor. 
O günden sonra karanlıkla şakalaşılmaması gerektiğini ve bu işin tehlikeli olabileceğini kavramış. "Artık içimdeki beni uyaran sese kulak veriyorum ve ona uyuyorum," diyor. 
Bu Jüpiter'in ilahi korumasına çok güzel bir örnek. Çünkü 12. ev kötücül bir evdir ve kişinin hayatında öteki alemin karanlıklarını deneyimlemesine sebep olabilir. 

Haritasında bir diğer gösterge de Uranüs'ün 8. eve yerleşmiş olması. Okült bilgilere kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. 

Karleen, senelerce kayıp olan kişilerle irtibat kurabiliyormuş ve ölmüş kişilerin hayatta var olan aile üyelerine, onlar tarafından mesajlar aktarabiliyormuş. 
Genelde daha çok duru biliş yeteneğine sahip olsa da, duru görüyü de kullanabiliyormuş. Öyle ki, hamile kalacak olanların auralarında, daha hamile kalmadan bebek enerjisi ve parlayan ışıklar görebiliyormuş. 
Bunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Demek ki, dünyaya doğmaya karar veren ruhlar, anneyi önceden seçiyor ve daha hamileliğin gerçekleşmesine zaman varken, annenin aurasına yerleşiyor ve onunla zaman geçirmeye başlıyorlar, ta ki anne ve babanın doğru anını bulana kadar. 
•••

Hepimizin içinde sezgi gücü vardır. Bu sezgi gücünü Yaradan'ın en büyük armağanı olarak görürüm. 
Hepimizin böyle özel bir yeteneği varken, bir çoğumuz onu görmezden gelmeyi seçer ve böylelikle ilahi bir rehberin varlığını reddetmiş oluruz. 
İçimizdeki sezgi gücümüz bizim en güzel rehberimizdir. 

Belki hepimiz birer medyum olamayız, ki zaten de olmamalıyız. Çünkü bunun sorumluluğu ve yükü büyüktür. Karanlıkla başetmek her yiğidin harcı değildir. 
Ama hepimiz sezgilerimizi geliştirebilir ve kuvvetlendirebiliriz. 
Bunu da başka bir yazıma bırakıyorum. :)