MEDİKAL ASTROLOJİDE Venüs & kadın sağlığı

Şubat 06, 2022

Bu haftanın kongre teması kadın sağlığı üzerineydi. Uzmanlardan öğrendiklerimi küçük başlıklar altında toplayıp, bu yazımda paylaşmak istedim. 

Aslında kadın olduğumuz için çok şanslıyız. Çünkü adet döngümüz sayesinde her ay arınmaktayız. Oysa toplumun yanlış değer yargıları yüzünden ay halimizi pek sevmemeyi hatta iğrenmeyi öğreniriz. Ama adet döngümüz o kadar mucizevidir ki, bize her ay bedenimizde olup biten her şey hakkında bilgi verir. Duygusal durumumuzdan, organlarımızın sağlığına kadar her şeyi adet döngümüzden okuyabiliriz. O halde gelin birlikte venüsyen bir diyara dalıp, yaptığımız yanlışları öğrenerek, sağlığımızı geri kazanmanın yollarını keşfedelim. 

• Yağ - düşman mı yoksa dost mu? 

Her kadın zayıf ve güzel olmak ister ama sağlıklı hormonlar için sağlıklı yağlara ihtiyacımız vardır. Özellikle kolesterol yeteri kadar yoksa hormonlardan kaynaklı olarak adet düzensizliği oluşmaya başlar. En son raddede artık regl olunamaya başlanır ve bu birçok farklı sağlık sorununa davetiye çıkarır. Bu yüzden sağlıklı yağlara çok büyük önem verilmelidir. Sağlıklı yağdan kasıt da trans yağlar değil, tam tersine saf zeytinyağı, sade yağ ve omega 3 gibi bedenin ihtiyaç duyduğu yağlardır. Kolesterolü düşüren ilaçları kullanmadan önce hormon dengenizi göz önünde bulundurun. Çünkü erkeklere kolesterol düşürücü haplar verildikten sonra iktidarsızlık sorunu yaşadıkları görülmüştür ve aynı durum kadının libidosu için de geçerlidir. Özetle kolesterol ne kadar kötülense de, Canan Karatay bu konuda çok haklı. Sağlıklı bir kadın bedeni için sağlıklı yağları tüketmeye mecburuz. 

Yağlarla birlikte kadın sağlığı için B6 vitamini, çinko, selen ve demir gibi mineral ve vitamin değerleri kontrol edilmeli ve gerekirse takviye alınmalıdır. Çinko hormonel olarak o kadar önemlidir ki, sperm üretemeyen erkeklerin bile sağlıklı sperm sayısında artış olduğunu bilimsel çalışmalar göstermiştir. 

• Kozmetik - güzellik mi hastalık mı? 

Bilimsel deneyler modern bir kadının sabah uyandıktan sonra işe hazırlanana dek en az 150 zararlı maddeyi yüzüne veya bedenine sürdüğünü ve tüm bunların idrarda toksin oranını 900 kat artırdığını göstermiştir. Özellikle kozmetik ve temizlik ürünlerinde bulunan fitalatlar sağlık için çok zararlıdır. Sağlığınızı korumak istiyorsanız kullandığınız makyaj malzemelerini, parfüm, krem, yüz temizleme jelleri ve deodorantları doğal olanlarla değiştirmelisiniz. Kadının en güzel hali duru ve saf halidir. İpek bir yüz kesesi, sağlıklı baz ve uçucu yağlardan oluşan bir yüz serumu ve bir gül suyu kozmetik ürünü olarak yeterlidir. Bu 3 şey yüzünüzün temizliği ve güzelliği için ihtiyaç duyduğunuz tek şeyler, gerisi ise sizin için zarar. 

• Doğum kontrol haplarının yan etkilerinden haberiniz var mı? 

Bunu doktorların küçücükün genç kızlara hala nasıl verebildiklerini aklım almıyor. Doğum kontrol hapları bütün hormonel süreci durdurur ve onun yerine sahte hormonları devreye sokar. Bu süreci eski haline döndürmek doğum kontrol hapı bırakıldıktan sonra bile en az 2 yıl sürmektedir. Östrojen kemik sağlığı için çok önemlidir. Güzel bir cilt, kuvvetli saçlar, sağlam tırnaklar tüm bunlar östrojene bağlıdır. Progesteron ise inflamasyon ve beyin sağlığımız için büyük bir değere sahiptir. O olmazsa huzurumuz olmaz. Bedenimizin doğal olarak ürettiği bu hormonları devre dışı bırakıp, sahtelerine yönelmemiz sadece bizi değil, tüm çevremizi ve diğer insanları da hasta etmektedir çünkü kullanılan doğum kontrol haplarının içindeki östrojen suya karışarak içme sularını dahi kirletmekte. Özellikle evinizde filtre su kullanıyorsanız yapay östrojenli su içtiğinizden emin olabilirsiniz. Ayrıca doğum kontrol hapları doğru erkeği seçme konusundaki bilgeliği yok eden bir etkendir. Genelde hap kullanımı bırakıldığında erkek seçimi de değişmektedir. 

Araştırmalar doğum kontrol haplarının bağırsaklarımızı antibiyotiklerden daha fazla bozduğunu göstermiştir. Doğum kontrol haplarının yan etkilerinden bahsetmek istesem olayı kansere kadar bağlayabilirim. Bu yüzden kısa keserek lütfen ASLA doğum kontrol hapını küçük çocuklarınıza vermeyin. Korunmanın bin bir farklı yolu varken bedenimize bu ihaneti yapmak zorunda değiliz. 

• Hormonel düzensizliğin ardındaki asıl etki nedir?

Hormonel sorunlar yaşanmaya başlandıysa asıl sorun daima sinir sistemindedir. Bu yüzden hormonel denge sağlanmak isteniyorsa ilk önce sinir sistemine bakılmalıdır. Sinir sistemi ve özellikle de beyin bağırsaklarla yakın bir bağ içerisinde olduğu için bağırsak florasının bozulması hormonel problemlerin temelinde yer alır. Çünkü bağırsaklarımızda üretilen seratonin zararlı bakteri artışı yüzünden salgılanamamaya başlarsa beyin bazı fonksiyonlarını yerine getirmekte zorlanır. Bu böbrek üstü bezlerini ve tiroidi zayıf bırakır. Bu yüzden hormonel sorunları gidermek için tiroid ve böbrek üstü bezlerini kuvvetlendirmek gerekir. Bunun için de en önemli olan iki unsur D vitamini ve demir eksikliklerini gidermektir. Eğer böbrek üstü bezlerinde bir sorun varsa salgılanan progesteron hormonu ihtiyaç duyulan kortizol yüzünden kortizola çevrilir. İşte bu da adet döngüsünde aksamaların oluşmasına neden olur ve erken menopozu tetikleyebilir. 

Östrojen ve progesteron dengesi sağlıklı olmamız için önemli olan bir diğer unsurdur. Genellikle yaşam tarzımızdan kaynaklı olarak fazla östrojen ve daha az progesteron yüzünden sorun yaşarız. Progesteronun fazla olduğu tek durum hamilelik döneminde mide bulantısı yaşandığı zamandır.  Onun haricinde genellikle hep östrojen fazladır. Bu da adet sancıların fazla olmasına davetiye çıkarabilir. Fazla östrojen bedende fazla bakırın biriktiğinin göstergesi olabilir. Fazla bakır da çinko eksikliğini beraberinde getirecektir. Bu yüzden şiddetli adet sancıları olanların ilk önce çinko seviyelerini kontrol etmeleri gerekir. 

Bedende fazla östrojenin olması toksinlerin birikimine de bağlı olabilir. Hücreler toksinler yüzünden ihtiyaç duydukları minerallere erişemiyor olabilir. Bu da zaman içerisinde kanser hücrelerinin oluşumunu tetikleyebilir. Hormonlara bağlı olarak gelişen göğüs kanserinin ardında çoğunlukla karaciğerin toksinleri bedenden atamamış olması yatar ve çaresi güzel bir detokstur. Bu yüzden kanser teşhislerinden korkmayın. Bu sadece bedeninizin sizinle kurduğu kuvvetli bir iletişim. Onun yardım çağrısına kulak vererek kanser hücrelerinizi yok edebilirsiniz. 

Adet kanamasının fazla olması da bedendeki zehirlerin fazla olduğunun bir göstergesidir. Beden kendisini fazla kan aracılığıyla temizlemek ister. Bu gibi durumda adet kanamasını azaltacak ilaçlar kullanmak yerine karaciğer ve diğer organları toksinlerden arındırmak gerekir. Bu arada 5 günlük bir kanama normaldir ama bu 10 güne kadar çıkıyorsa ve her saat başı ped değiştirmeyi gerektiriyorsa çok fazla kan kaybediliyor demektir ve ardındaki etken araştırılarak, güzel bir toksinlerden arınma detoksu yapılmalıdır. 

Eğer adet kanaması az ise o zaman yağ düzeyi kontrol edilmeli ve daha sağlıklı yağların tüketilmesiyle birlikte rahmi sıcaklaştıran gıdalar yenmelidir. 

Kısacası adet düzensizliği veya adet ağrıları normal değildir ve daima hormonel bir sorunla baş gösterse de, aslında kökeni sinir sistemindedir ve arınmayla birlikte vitamin ve mineral takviyeleri gerektirir. 

• Özetle ne yapmalıyım? 

Özetle ilk önce arınmakla başlayın. Kozmetik ürünlerinizi azaltın. Sonra ilişkilerinize yönelin ve size zehirli dugular aşılayın herkesi hayatınızdan uzaklaştırın. Sonra yediklerinize ve uykunuza dikkat edin. Yumurtlama döneminde kendinizi çok enerjik hissederken, yumurtlama sonrası daha fazla dinlenmeye ve uykuya ihtiyacınız olduğunu hissedin ve buna izin verin. Bu süreç içerisinde asosyal olmaya hakkınız var. Bu yüzden daha fazla kendinizle zaman geçirin. Yürüyüşler yapın, temiz hava alın ve arınmaya konsantre olun. Kalbinizi ve rahminizi boşaltın. 

Her şeyin arkasında manevi bir sebep vardır. Adet sancısı çeken kadınların öz sevgi ve öz değer konusunda yaşadıkları sıkıntıları vardır. İlk önce kendinizi, rahminizi ve sizi arındıran o güzel kanınızı sevmeyi öğrenmelisiniz. Kadın hastalıklarının en büyük şifası sevgidir. Bu yüzden kalbinizde sevgi için kocaman bir yer açın ve o yeri bir başkasının doldurmasını beklemeyin çünkü bu görev size ait. 

You Might Also Like

1 yorum

  1. Bayıldım. Ne kadar güzel bilgiler ile buluşturdunuz bizi. Emeğinize sağlık, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

MEDİKAL ASTROLOJİDE Venüs & kadın sağlığı

Bu haftanın kongre teması kadın sağlığı üzerineydi. Uzmanlardan öğrendiklerimi küçük başlıklar altında toplayıp, bu yazımda paylaşmak istedim. 

Aslında kadın olduğumuz için çok şanslıyız. Çünkü adet döngümüz sayesinde her ay arınmaktayız. Oysa toplumun yanlış değer yargıları yüzünden ay halimizi pek sevmemeyi hatta iğrenmeyi öğreniriz. Ama adet döngümüz o kadar mucizevidir ki, bize her ay bedenimizde olup biten her şey hakkında bilgi verir. Duygusal durumumuzdan, organlarımızın sağlığına kadar her şeyi adet döngümüzden okuyabiliriz. O halde gelin birlikte venüsyen bir diyara dalıp, yaptığımız yanlışları öğrenerek, sağlığımızı geri kazanmanın yollarını keşfedelim. 

• Yağ - düşman mı yoksa dost mu? 

Her kadın zayıf ve güzel olmak ister ama sağlıklı hormonlar için sağlıklı yağlara ihtiyacımız vardır. Özellikle kolesterol yeteri kadar yoksa hormonlardan kaynaklı olarak adet düzensizliği oluşmaya başlar. En son raddede artık regl olunamaya başlanır ve bu birçok farklı sağlık sorununa davetiye çıkarır. Bu yüzden sağlıklı yağlara çok büyük önem verilmelidir. Sağlıklı yağdan kasıt da trans yağlar değil, tam tersine saf zeytinyağı, sade yağ ve omega 3 gibi bedenin ihtiyaç duyduğu yağlardır. Kolesterolü düşüren ilaçları kullanmadan önce hormon dengenizi göz önünde bulundurun. Çünkü erkeklere kolesterol düşürücü haplar verildikten sonra iktidarsızlık sorunu yaşadıkları görülmüştür ve aynı durum kadının libidosu için de geçerlidir. Özetle kolesterol ne kadar kötülense de, Canan Karatay bu konuda çok haklı. Sağlıklı bir kadın bedeni için sağlıklı yağları tüketmeye mecburuz. 

Yağlarla birlikte kadın sağlığı için B6 vitamini, çinko, selen ve demir gibi mineral ve vitamin değerleri kontrol edilmeli ve gerekirse takviye alınmalıdır. Çinko hormonel olarak o kadar önemlidir ki, sperm üretemeyen erkeklerin bile sağlıklı sperm sayısında artış olduğunu bilimsel çalışmalar göstermiştir. 

• Kozmetik - güzellik mi hastalık mı? 

Bilimsel deneyler modern bir kadının sabah uyandıktan sonra işe hazırlanana dek en az 150 zararlı maddeyi yüzüne veya bedenine sürdüğünü ve tüm bunların idrarda toksin oranını 900 kat artırdığını göstermiştir. Özellikle kozmetik ve temizlik ürünlerinde bulunan fitalatlar sağlık için çok zararlıdır. Sağlığınızı korumak istiyorsanız kullandığınız makyaj malzemelerini, parfüm, krem, yüz temizleme jelleri ve deodorantları doğal olanlarla değiştirmelisiniz. Kadının en güzel hali duru ve saf halidir. İpek bir yüz kesesi, sağlıklı baz ve uçucu yağlardan oluşan bir yüz serumu ve bir gül suyu kozmetik ürünü olarak yeterlidir. Bu 3 şey yüzünüzün temizliği ve güzelliği için ihtiyaç duyduğunuz tek şeyler, gerisi ise sizin için zarar. 

• Doğum kontrol haplarının yan etkilerinden haberiniz var mı? 

Bunu doktorların küçücükün genç kızlara hala nasıl verebildiklerini aklım almıyor. Doğum kontrol hapları bütün hormonel süreci durdurur ve onun yerine sahte hormonları devreye sokar. Bu süreci eski haline döndürmek doğum kontrol hapı bırakıldıktan sonra bile en az 2 yıl sürmektedir. Östrojen kemik sağlığı için çok önemlidir. Güzel bir cilt, kuvvetli saçlar, sağlam tırnaklar tüm bunlar östrojene bağlıdır. Progesteron ise inflamasyon ve beyin sağlığımız için büyük bir değere sahiptir. O olmazsa huzurumuz olmaz. Bedenimizin doğal olarak ürettiği bu hormonları devre dışı bırakıp, sahtelerine yönelmemiz sadece bizi değil, tüm çevremizi ve diğer insanları da hasta etmektedir çünkü kullanılan doğum kontrol haplarının içindeki östrojen suya karışarak içme sularını dahi kirletmekte. Özellikle evinizde filtre su kullanıyorsanız yapay östrojenli su içtiğinizden emin olabilirsiniz. Ayrıca doğum kontrol hapları doğru erkeği seçme konusundaki bilgeliği yok eden bir etkendir. Genelde hap kullanımı bırakıldığında erkek seçimi de değişmektedir. 

Araştırmalar doğum kontrol haplarının bağırsaklarımızı antibiyotiklerden daha fazla bozduğunu göstermiştir. Doğum kontrol haplarının yan etkilerinden bahsetmek istesem olayı kansere kadar bağlayabilirim. Bu yüzden kısa keserek lütfen ASLA doğum kontrol hapını küçük çocuklarınıza vermeyin. Korunmanın bin bir farklı yolu varken bedenimize bu ihaneti yapmak zorunda değiliz. 

• Hormonel düzensizliğin ardındaki asıl etki nedir?

Hormonel sorunlar yaşanmaya başlandıysa asıl sorun daima sinir sistemindedir. Bu yüzden hormonel denge sağlanmak isteniyorsa ilk önce sinir sistemine bakılmalıdır. Sinir sistemi ve özellikle de beyin bağırsaklarla yakın bir bağ içerisinde olduğu için bağırsak florasının bozulması hormonel problemlerin temelinde yer alır. Çünkü bağırsaklarımızda üretilen seratonin zararlı bakteri artışı yüzünden salgılanamamaya başlarsa beyin bazı fonksiyonlarını yerine getirmekte zorlanır. Bu böbrek üstü bezlerini ve tiroidi zayıf bırakır. Bu yüzden hormonel sorunları gidermek için tiroid ve böbrek üstü bezlerini kuvvetlendirmek gerekir. Bunun için de en önemli olan iki unsur D vitamini ve demir eksikliklerini gidermektir. Eğer böbrek üstü bezlerinde bir sorun varsa salgılanan progesteron hormonu ihtiyaç duyulan kortizol yüzünden kortizola çevrilir. İşte bu da adet döngüsünde aksamaların oluşmasına neden olur ve erken menopozu tetikleyebilir. 

Östrojen ve progesteron dengesi sağlıklı olmamız için önemli olan bir diğer unsurdur. Genellikle yaşam tarzımızdan kaynaklı olarak fazla östrojen ve daha az progesteron yüzünden sorun yaşarız. Progesteronun fazla olduğu tek durum hamilelik döneminde mide bulantısı yaşandığı zamandır.  Onun haricinde genellikle hep östrojen fazladır. Bu da adet sancıların fazla olmasına davetiye çıkarabilir. Fazla östrojen bedende fazla bakırın biriktiğinin göstergesi olabilir. Fazla bakır da çinko eksikliğini beraberinde getirecektir. Bu yüzden şiddetli adet sancıları olanların ilk önce çinko seviyelerini kontrol etmeleri gerekir. 

Bedende fazla östrojenin olması toksinlerin birikimine de bağlı olabilir. Hücreler toksinler yüzünden ihtiyaç duydukları minerallere erişemiyor olabilir. Bu da zaman içerisinde kanser hücrelerinin oluşumunu tetikleyebilir. Hormonlara bağlı olarak gelişen göğüs kanserinin ardında çoğunlukla karaciğerin toksinleri bedenden atamamış olması yatar ve çaresi güzel bir detokstur. Bu yüzden kanser teşhislerinden korkmayın. Bu sadece bedeninizin sizinle kurduğu kuvvetli bir iletişim. Onun yardım çağrısına kulak vererek kanser hücrelerinizi yok edebilirsiniz. 

Adet kanamasının fazla olması da bedendeki zehirlerin fazla olduğunun bir göstergesidir. Beden kendisini fazla kan aracılığıyla temizlemek ister. Bu gibi durumda adet kanamasını azaltacak ilaçlar kullanmak yerine karaciğer ve diğer organları toksinlerden arındırmak gerekir. Bu arada 5 günlük bir kanama normaldir ama bu 10 güne kadar çıkıyorsa ve her saat başı ped değiştirmeyi gerektiriyorsa çok fazla kan kaybediliyor demektir ve ardındaki etken araştırılarak, güzel bir toksinlerden arınma detoksu yapılmalıdır. 

Eğer adet kanaması az ise o zaman yağ düzeyi kontrol edilmeli ve daha sağlıklı yağların tüketilmesiyle birlikte rahmi sıcaklaştıran gıdalar yenmelidir. 

Kısacası adet düzensizliği veya adet ağrıları normal değildir ve daima hormonel bir sorunla baş gösterse de, aslında kökeni sinir sistemindedir ve arınmayla birlikte vitamin ve mineral takviyeleri gerektirir. 

• Özetle ne yapmalıyım? 

Özetle ilk önce arınmakla başlayın. Kozmetik ürünlerinizi azaltın. Sonra ilişkilerinize yönelin ve size zehirli dugular aşılayın herkesi hayatınızdan uzaklaştırın. Sonra yediklerinize ve uykunuza dikkat edin. Yumurtlama döneminde kendinizi çok enerjik hissederken, yumurtlama sonrası daha fazla dinlenmeye ve uykuya ihtiyacınız olduğunu hissedin ve buna izin verin. Bu süreç içerisinde asosyal olmaya hakkınız var. Bu yüzden daha fazla kendinizle zaman geçirin. Yürüyüşler yapın, temiz hava alın ve arınmaya konsantre olun. Kalbinizi ve rahminizi boşaltın. 

Her şeyin arkasında manevi bir sebep vardır. Adet sancısı çeken kadınların öz sevgi ve öz değer konusunda yaşadıkları sıkıntıları vardır. İlk önce kendinizi, rahminizi ve sizi arındıran o güzel kanınızı sevmeyi öğrenmelisiniz. Kadın hastalıklarının en büyük şifası sevgidir. Bu yüzden kalbinizde sevgi için kocaman bir yer açın ve o yeri bir başkasının doldurmasını beklemeyin çünkü bu görev size ait.